A Gumidirekttel átláthatóbb az autógumi választás

Autó az erdőben

Autógumit vásárolnál? Szeretnéd a minden szempontból megfelelő márka mellett letenni a voksot? A gumicsere tulajdonképpen évszakváltástól függetlenül aktuálissá válhat, hiszen bármikor előfordulhat, hogy a kopottság ezt indokolja. Ilyenkor nem érdemes várni, hiszen az elhasználódott abroncsokkal akár balesetveszélyes szituációk is kialakulhatnak az utakon, főleg nedves körülmények között.

Nem tudod, mit jelentenek pontosan a gumin megtalálható jelölések? Szeretnéd elkerülni a korábban tapasztalt, rendellenes kopásokat? Esetleg terhelési és sebességi index táblázatot keresel? A Gumidirekt.hu weboldalon minden olyan szükséges információt megtalálhatsz, amivel egyszerűbbé válik az autógumi választás és szerelés. Nem csak a jelölésekről vagy az autótípusokhoz ideális abroncsméretekről tájékozódhatsz, hanem az aktuális gumitesztek eredményeiről is.

Márkaválasztás

A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár jelentős vezetői gyakorlattal rendelkezők számára is gondot okozhat a márkák közötti választás. A kínálat ma már minden korábbinál szélesebb, és ennek megfelelően a vásárlás során is többféle szempontot érdemes szem előtt tartani. Ugyan az árak fontosak, de sokkal lényegesebb az, hogy miként teljesít a választani kívánt abroncs nedves és száraz körülmények között. Persze nem elhanyagolható az sem, mennyi fogyasztást várhatunk, vagy mennyiben szolgálja a vezetési élményt a kiszemelt szett. Az ADAC minden évben kétszer elkészíti autógumi tesztjét, amelynek segítségével mindezekről tájékozódhatunk, s így összehasonlíthatóvá is válnak a márkák.

Indulás előtt

A nyári hónapokban rendszerint gyakran gurulunk az utakra, és ilyenkor nem mindegy, milyen állapotban van a gépjármű. Amint azt tapasztaljuk, hogy a gumi már nem tapad megfelelően és szabad szemmel is jól látható a kopás mértéke, akkor nem érdemes kockáztatni, célszerű mihamarabb a csere mellett dönteni. A kiváló minőségű abroncsoktól nem csak nagyobb biztonságot kaphatunk, de időtálló minőség tekintetében is megfelelnek az elvárásoknak. Márkaválasztás során tehát nem csak az árakra érdemes fókuszálni, hanem egyéb szempontokat is a középpontba helyezni. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy hosszabb utazást, nyaralást tervezve gondoskodjunk az autó teljes átvizsgálásáról, valamint olyan kiegészítőkről is, amelyek egy útszéli gumicsere alkalmával életmentőek lehetnek.