Egyre többen élnek a sofőrszolgálat nyújtotta kényelemmel

hívjon profi sofőrt

A sofőrszolgálat már egyáltalán nem tartozik a megfizethetetlen luxus kategóriába, így mindenképpen érdemes a kockázatot csökkentve igénybe venni ezt a kényelmi szolgáltatást. Örök dilemma, hogy az ember autóval vagy autó nélkül induljon el bulizni, vagy egy üzleti vacsorára. Az autó kényelmes, megszabadít minket a kötöttségektől, viszont amint legurult egy korty alkohol a torkunkon, máris elfelejthetjük a haza utat, hiszen Magyarországon zéró tolerancia van érvényben. Ezt a piaci rést vették észre a sofőrszolgálatok és a tömegközlekedés és a taxik közé bepozícionálták magukat és az elmúlt évek azt mutatják, hogy jól tették. Hazánkban a taxi nem olcsó és a tömegközlekedés éjszaka sok helyen siralmas. Ezért is vannak sikerre ítélve a sofőrszolgálatok.

Mi is az a sofőrszolgálat?

Néhány éve ezt a fogalmat, ha meghallottuk, nem biztos, hogy azonnal helyre tudtuk tenni. Ebben semmi furcsa nincs, a sofőrszolgálatok Budapesten és szerte vidéken is csak az elmúlt pár évben nőttek ki a földből. Mára viszont annyian vannak, hogy kényelmesen válogathatunk akár tucatnyi ajánlat közül. A sofőrszolgálatok célközönsége azok a fiatalok, felnőttek, akik nem szívesen mondanak le a kényelemről vagy semmi pénzért nem vennék igénybe a tömegközlekedést buli, üzleti, baráti vacsora után. Ezek az emberek eddig általában autóval érkeztek meg a helyszínre és kínosan ügyeltek arra, hogy egy kortyot se igyanak, miközben csak arra vártak, hogy ők is koccinthassanak mások egészségére. Számukra nyújt tökéletes megoldást a sofőrszolgálat. Telefonos rendelés után egy hivatásos sofőr a helyszínre siet és a megbeszéltek alapján, hazaszállítja az autó tulajdonosát az autójával együtt.

Férfiak és nők vegyesen

Míg a taxiknál elenyésző a nők száma, valamiért a sofőrszolgálatoknál sokkal több női vezetővel találkozunk. Persze az ok igen egyértelmű és a munka jellegéből adódik. Sok ittas férfival a nők könnyebben szót értenek, mint férfi társaik. Valamint a teremtés koronái is konszolidáltabban viselkednek egy női sofőrrel. Arról nem beszélve, hogy ki ne töltené szívesen a hazafele utat némileg bódult állapotban egy csinos hölgy társaságában? Ám uraim, amennyiben egy hölgy érkezik az Önök megmentésére, tessék úriemberként viselkedni. Ő azért van ott, hogy hazaszállítsa az ügyfelet és az autóját sértetlenül, se többért, se kevesebbért.

Nem egy sofőrszolgálat egyenesen úgy pozícionálta magát, hogy kizárólag női sofőröket foglalkoztat. A sikerüket elnézve az igény hatalmas, hiszen a szolgáltatást igénybevevő emberek nagytöbbsége az erősebbik nemből kerül ki.

Természetesen ők pontosan ugyanolyan szigorú és kemény szűrőrendszeren esnek át, mint bárki más. Csak a legjobbaknak van esélyük egy sofőrszolgálatnál. Nem csak vezetéstechnikailag, de emberileg is a legmagasabb szinten kell teljesíteniük, hiszen az ittas ember nem kezelhető a legkönnyebben.

A sofőrszolgálat egyáltalán nem drága

El kell oszlatnunk egy tévhitet. Általában amikor az ember valami exkluzív dologra gondol, akkor azonnal súlyos tízezrek jelennek meg a szemei előtt. Megnyugtathatunk mindenkit, a sofőrszolgálatok szolgáltatásainak igénybevétele nem fogja kifosztani a pénztárcánkat. A sofőr gyorssegélyt akár a taxinál is kedvezőbb áron vehetjük igénybe. Ráadásul a sofőrszolgálatok fix díjért dolgoznak, így soha nem érhet minket meglepetés. Budapesten belül mindenhová eljuthatunk velük kevesebb, mint 5,000 forintért, de nem egy esetben a számla még a 4,000 forintot sem éri el. Ilyen kedvező árak mellett egyszerűen nem éri meg kockáztatni. Egyrészt veszélybe sodorjuk mások és magunk testi épségét, másrészt ittas vezetésért nem csak pénzbüntetésre számíthatunk, hanem a jogosítványunkat is bevonják. Ez pedig olyan bevételkiesést jelenthet nekünk, amely akár megoldhatatlan probléma elé is állíthat minket. Harmadrészt nem árt, ha a gépjárművünk is egészben, sértetlenül pihen meg egy görbe éjszaka után a garázsban. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban a családunk és/vagy a szeretteink is nyugodtabban alszanak, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy nem kerülünk bajba, vagy esetleg összetűzésbe a rend őreivel egy esetleges igazoltatás során. Egy mondatban összefoglalva. Nem szabad kockáztatnunk, mert holnap is van nap.

Hurrá, utazunk

A sofőrszolgálat nem csak bulik alkalmával jön jól. A legtöbbnek van úgynevezett reptéri fuvar szolgáltatása. Nagyon sokan óckodunk attól, hogy mondjuk egy reptéren rakjuk le az autónkat elutazás előtt. Erre tökéletes megoldás a reptéri fuvar, mely során a hivatásos sofőr először kijuttat minket a repülőtérre, majd ezután az autót az általunk megadott helyen leparkolja. Ez lehet akár az otthonunk is. Így nem kell aggódnunk az autónk miatt és mentesülünk a reptéren szedett nem éppen pénztárcabarát parkolási díjtól. Bárki, akit kicsit is aggódik, ha az autója néhány napig, vagy akár több hétig egy idegen helyen parkol, bátran vegye igénybe a sofőrszolgálat kínálta lehetőséget. Persze nem csak repülőtereken, hanem busz, illetve vasúti pályaudvarokon is felmerülhet hasonló igényünk. A sofőrszolgálatok minden további nélkül ebben az esetben is a segítségünkre sietnek.

Mi a biztosíték?

Odaadni egy kvázi idegen ember kezébe az autónk kormányát, nem kis bizalmat igényel. Tudják ezt a sofőrszolgálatok is, ezért mindegyik rendelkezik biztosítással. Tehát ha bizonyíthatóan a sofőrszolgálat, vagy annak valamelyik munkatársa hibázik és ebből nekünk anyagi kárunk keletkezik, akkor azt kötelesek megtéríteni. A készpénzfizetési felelősségvállalást általában az adott sofőrszolgálat Felelősségvállalási Nyilatkozatában és az ÁSZF-ben találjuk. Összességben elmondható, hogy a cégek nem bújnak ki a felelősség alól és mindent elkövetnek azért, hogy folyamatos szűrrésekkel, tesztekkel csak a legjobbakat foglalkoztassák. Így jó eséllyel sosem kell tüzetesebben megvizsgálnunk a biztosításról szóló bekezdéseket.

profi sofőrszolgálat

A limuzin bérlés viszont nem olcsó

Mindenki látott már az utakon limuzint az éjszakában és sokan vágytak is azonnal az ülésébe. Erre bárkinek lehetősége nyílik, viszont ebben az esetben elég mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Ám ez nem is baj, mert az ember nem minden hétvégén rendel limuzint, hanem általában egy jeles eseményt, egy hatalmas baráti összejövetelt, vagy munkahelyi összetartást szeretne megkoronázni egy kis luxussal. A luxus pedig nem olcsó, viszont örök élmény marad. Olyan, amelyet sok-sok év múlva is büszkén mesélhetünk bármelyik társaságban. Aki limuzint szeretne bérelni az készüljön fel egy magasabb árszínvonalra, viszont azt ne felejtse el, hogy a limuzin árát többen is összedobhatják és a végén fejenként akár párezerért megúszható az amúgy életre szóló kaland.

A sofőrszolgálatot igénybe venni néha nem csak ajánlott, hanem ildomos is. Vannak az életben, olyan szituációk, helyzetek, események, amelyeknél elkerülhetetlen az, hogy másik segítségét kérjük. Ez persze lehet egy barát is, de amennyiben senkinek nincs kedve minket hajnali háromkor hazafuvarozni, akkor bátran keressük ki a telefonkönyvünkből az egyik sofőrszolgálat elérhetőségét és tárcsázzunk. Egy dolgot ne tegyünk soha. Semmiképp ne üljünk autóba, ha úgy érezzük, hogy nagyon fáradtak, rosszabb esetben ittasak vagyunk. Ne veszélyeztessük mások és magunk biztonságát. Egy rossz és könnyelmű döntés akár az egész életünket, vagy ami még kellemetlenebb, mások életét is megpecsételheti.