Horvátországban még medence sem kell a strandoláshoz

Brac sziget Horvátország

Legalább egyszer (de inkább többször) mindenki megérdemel egy horvátországi nyaralást. Sok magyar család évek óta visszajár Horvátországba pihenni, hiszen az itt elérhető szállásajánlatok és az élmények képesek mindenkit visszacsábítani. Ma már nem olyan megfizethetetlen egy horvátországi nyaralás, ha a magyarországi árakkal vetjük össze. Közel ugyanakkora költségből akár a Horvát tengerparton is lehet nyaralni. Érdemes baráti társasággal együtt menni, vagy akár több családnak is egyszerre. Az apartmanokat megfizethető árakon kínálják a helyiek.

Split megye: a csodálatos Brac sziget

Split megyében található meg talán a legtöbb szállás és ez az egyik legkedveltebb rész, ahová a magyar családok évről évre kiutaznak. A híres Bol sokakat vonz, hiszen a kisgyermekes családok paradicsoma homokos tengerpartjával és számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőségével. A Brac sziget egyik legrégebbi települése Bol.

A sziget közepén déli irányba érünk el Bol-ra, ahol egykor számtalan borász és halász is élt. Régen ez volt a tengerészek központja is. Történelmi emlékművek, kolostorok, barokk nyaralók és paloták várják az idelátogatókat. Bol talán az egyetlen olyan strand Horvátországban, amely ilyen gyönyörű homokos stranddal rendelkezik. A tengerbe mintegy fél kilométeren keresztül nyúlik be a homokos rész.

Nem szabad azonban megfeledkeznünk Splitről sem, amely Horvátország második legnagyobb városa. Ide a baráti társaságok is bátran elutazhatnak, hiszen szórakozásban és látnivalóban biztosan nem lesz hiány. Számtalan apartman közül lehet válogatni a városban és az év nagy részében itt mindig találunk kiadó szállást.

A Split Riviérán található meg az Apartman Iz A1, amely akár 7 fő befogadására is alkalmas. A 70 négyzetméteres apartman egyik nagy előnye, hogy a kavicsos strandhoz igen közel található, így nem is kell túl nagy sétákat tennünk ahhoz, hogy végre elmerüljünk a pihentető habokban. A strandtól 100 méter távolságra megtalálható apartman mindennel felszerelt, így még az étkezések és közös főzések is megoldhatók.